Valikko Sulje

Saaren Taika kosmetiikkatuotteet ovat alunperin syntyneet omiin vaikeisiin iho-ongelmiini, kuten vuosia vaivanneeseen ekseema-ihottumaan, voimakkaaseen hikoiluun sekä kutiavaan, mutta nopeasti rasvoittuvaan päänahkaan. 

Mikäli iho on pitkään oireillut ja reagoiva useisiin eri aineisiin, on todella vaikeaa löytää tuote jota pystyy käyttämään, saatika löytää tuote, joka jopa auttaisi tai ainakin vähentäisi ihon oireilua! Olen ollut tässä mielessä erittäin hyvä “koekaniini” erilaisten raaka-aineiden kokeilemiselle ja kuten lukuisat käyttäjämmekin säännöllisesti raportoivat: ovat Saaren Taian kosmetiikkatuotteet erittäin toimivia juurikin vaativan ihon hoidossa! 

Olen itse kärsinyt ihottumista pikkulapsesta asti. Muistan päiväkoti-ikäisestä asti iltaiset kyyner- ja polvitaipeiden, kaulan alueen jne. hautomiset jollakin liuoksella ihottumien hoitamiseksi. Koulukiusaaminen ihottumien vuoksi, kortisonivoiteet, tekoiho ja muut ikävät kommervenkit ihottumien parantamiseksi ovat tulleet tutuksi ihan lapsuudestani asti aina tuonne vuoteen 2017 saakka, jolloin syntyi Saaren Taika Kamomilla Sheavoide ja sen perään Teepuusaippua.

Olin lukenut pitkään erilaisten sheavoiden ominaisuuksta, sekä siitä, että on olemassa valkaistua ja deodoroitua sheavoita sekä luonnollista käsittelemätöntä. Olen tilannut lukemattoman määrän eri tyyppisiä, ja eri valmistajien sheavoita kotiimme ja testaillut kaikkien niiden koostumusta, tuoksuja sekä tottakai toimivuutta aralla ihollani. Olen omissa testeissäni huomannut, että mitä kalliimpaa ja luonnollisempaa sheavoi on sen rauhoittavampaa se on iholleni. Olen myös huomannut, että riippuen sheapähkinän kasvu-, sekä sadonkorjuu olosuhteista voi samankin valmistajan sheavoi olla hieman eri väristä ja -tuoksuista, riippuen millaiset kasvuolosuhteet sen kohdalle luonto on kulloinkin päättänyt antaa. Tämä on normaalia, sillä onhan kyseessä luonnosta kerättävä kasvin osa, eihän kaikki perunatkaan aina näytä taikka maistu samalle! 

Laadukkaimman sheavoin löytäminen on ollut haastavaa, eikä kaikkien toimittajien lupaukset aina tuotteen laadun suhteen ole toteutuneet. Olemme kuitenkin onnistuneet mielestäni hyvin löytäessämme sheavoin, joka jo pelkällään on auttanut niin monien asiakkaidemme iho-ongelmissa! Itselleni pelkkä sheavoi ei kuitenkaan riittänyt käteni pahaan ekseema-ihottumaan, joka pahimmillaan vei yöunet ja rajoitti paljon tekemisiäni, kuten esim. yhdessä vaiheessa siivoamisen täysin!

Tässä kuvassa ihottuma on suht rauhallinen. Pahimmillaan se on ollut vereslihalla koko kämmenen alueelta, jolloin käden asennon muuttaminenkin pelkästään on tuottanut suurta tuskaa! 

Tutkittuani erilaisten ainesosien ominaisuuksia, tekemällä testejä ja kokeilemalla (ja erehtymällä) sain luotua voiteen, jota pystyin käyttämään rikkoutuneelle iholle ilman kirvelyä ja joka rauhoitti kutinan niin ettei minun enää tarvinnut raapia kättäni! 5 Päivää tuon ylemmän kuvan ottamisesta ja Kamomilla Sheavoidetta käyttämällä käteni oli jo huomattavasti parempi!

Jostakin kolmekymppisestä asti olin myös käyttänyt käteni pesemiseen nestemäistä teepuusaippuaa, joka rauhoittikin kutinaa todella hyvin, mutta harmiksi sen vaikutus ei koskaan kestänyt kovin pitkään. Kamomilla Sheavoiteen menestyksekkään reseptin kehittämisen jälkeen päätin, että miksi en tekisi myös omaa Teepuusaippuaa niin ei tarvitsisi sitäkään tilata (ulkomailta, sillä siihen aikaan kun olin tuotteen löytänyt, ei vastaavaa saanut Suomesta). 

Pian alkoikin kova raaka-aineiden metsästys, koe-erien valmistus ja tuotteiden kokeileminen. Ensin itsellämme, sitten lähipiirillämme ja myöhemmin ulkopuolisilla testaajilla. Pikkuhiljaa syntyi Saaren Taian käsintehdyt saippuat, jotka niin ikään toimivat erittäin hyvin vaativan ihon hoidossa. Tässä taas omilla vaikeilla iho-ongelmilla on ollut suuri rooli riittävän laadukkaiden ja hyvin toimivien raaka-aineiden löytämisessä sekä tuotteiden toimivuuden testaamisessa! 

Lähipiirissämme iho-ongelmia riittää! Atopiasta sekä ihottumista lähtien ekseemaan, ihon erityisherkkyyksiin, hilseilyyn, hiusten rasvoittuvuuteen, päänahan kutinaan, kantapäiden kovettumiin, näppylöihin, hormoonifinneihin, hikoiluun jne. Kaikkea noita löytyy perhepiiristä ja onkin ollut suuri apu ja rikkaus, että tuotteita on voinut itse testata aitoihin ongelmiin ja saada vastauksen toimivuudesta heti! Ainoastaan päänahan psoriasikseen auttavan shampoon testaamisessa olen joutunut turvautumaan pelkästään ulkopuolisiin testaajiin, sillä psoria meille ei ole kellään.

Raaka-aineiden toimivuudessakin on huomattavia eroja! Edullisimpien hankkimisesta ei edes kannata puhua silloin jos tarkoituksena on hoitaa jotakin vaativaa iho-ongelmaa. Jokainen maallikkokin ymmärtää, että korkeammalle hinnalle on yleensä aina peruste, sillä hyvä ja halpa kulkevat harvoin käsikädessä. Oliiviöljy on tästä erittäin hyvä esimerkki! Jokainen on varmasti kuullut jo ruokaväärennöksistä ja, että rikolliset tienaavat niillä lähes yhtä paljon kuin ihmis- ja huumekaupalla? Ruokaväärennöksien suurin uhri on juurikin oliiviöljy, johon sekoitetaankin milloin mitäkin joukkoon, jotta hintaa saadaan halvemmaksi. 

Edukkaammat oliiviöljyt saattavat olla useilta eri alueilta kerättyä, eikä niiden alkuperää taikka esim. kasvatus- ja lannoitusolosuhteista aina ole 100% varmuutta. Edukkaampien oliiviöljyjen seassa saattaa myös olla rapsiöljyä tai pähkinäöljyjä, jotta niiden hinta saataisiin halvemmaksi. Tuollaiset öljyt voivat olla vaarallisia esim. pähkinäallergikoille! Oliivin loppupuristuksesta saatu öljy tarvitsee joskus kemiallista apua, jotta viimeisetkin pisarat saadaan talteen. Tämä kemiallisesti erotettu oliiviöljy on yleensä sitä edukkaampaa, ei-niin-puhdasta ja ei-niin-vitamiinirikasta oliiviöljyä. 

Extra Virgin Oliiviöljy on erittäin antioksidanttipitoista (ja myös kalleinta). Antioksidantit taas ovat iholle tärkeitä ihon uudistumista ajatellen, eli ne auttavat ihoasi näyttämään ikäiseltään tai nuorekkaammalta, sen sijaan, että ikääntymisen merkit alkaisivat näkymään ihollasi jo aiemmin. 

Antioksidantit (rasvahapot) auttavat ihoasi taistelussa vapaita radikaaleja vastaan, joita kohtaat päivittäin ruuan, ilmansaasteiden torjunta-aineiden ja runsaasti kemikaaleja sisältävien kosmetiikkatuotteiden kautta. Lyhyesti; vapailla radikaaleille ei ole paria jolloin ne ”varastavat” elektronin joltakin vakaalta molekyyliltä. Aina kun tällainen ”varkaus” tapahtuu, muodostuu uusi vapaa radikaali. Tämä on siis iholla tapahtuva ketjureaktio, joka aiheuttaa mm. ihon ikääntymiselle tunnunsomaiset näkyvät merkit ihollamme. Antioksidanteilla tämä ketjureaktio voidaan pysäyttää ja siten kontrolloida ihomme ikääntymisen merkkien syntymistä. 

Etsiessäni raaka-aineita Saaren Taika tuotteille on minulla ensimmäisenä päämääränä löytää tuote, joka auttaa ihoani voimaan hyvin. En katso raaka-aineen hintaa, vaan missä se on tuotettu (vaatimuksiamme on mm. luomutuotanto ja eettisyys) ja miten se on käsitelty ennen kuin siitä on tullut tarvitsemani raaka-aine. Extra Virgin nimi esim. kertoo, että tuotteen valmistus alusta loppuun on tapahtunut kemikaalittomasti. Extra-Virgin oliiviöljyn oliivit ovat yhdeltä alueelta kerättyjä ja niiden alkuperä, kasvatusolosuhteet sekä lannoitustilanne on tunnettua ja valvottua. Se uutetaan luonnollisin menetelmin ilman kuuma- tai kemikaalikäsittelyä. Extra-Virgin oliiviöljy on terveellisintä, luonnollisinta ja myös ihonhoitotuotteissa tehokkainta, sillä siinä on säilytetty eniten oliiville ominaisia vitamiineja ja rasvahappoja (antioksidantit). Saaren Taika saippuoissa ja shampoissa on käytetty runsaasti Extra Virgin oliiviöljyä ja saamamme palautteen mukaan saippuamme auttavatkin useisiin iho-ongelmiin aina kutiavasta ja kuivasta ihosta niihin vaikeimpiin eli psoriin, ihottumiin ja finneihin!

Sheavoissa päämäärämme on sama. Löytää tuote, jota ei ole käsitelty kemiallisesti, eli valkaistu tai poistettu sheapähkinän luonnollista tuoksua ja että sen kasvattaminen sekä kerääminen on tapahtunut eettisesti, ja luomumenetelmin. 

Samat periaatteet pätevät kaikkiin käyttämiinne raaka-aineisiin. Haluamme ne mahdollisimman vähän käsiteltyinä, jotta niissä olisi jäljellä mahdollisimman paljon kyseisen kasvin tai kasvinosan sisältämiä ravintoaineita. Nämä ravintoaineet nimittäin ovat ihosi tärkeitä rakennus- ja korjaus palasia, joiden avulla ihosi pystyy parantamaan itseään. Ja mitä luonnollisemmin tuotettu raaka-aine, sen paremmin ihosi pystyy sen tarjoamat ravintoaineet käyttämään hyödykseen! 

Saaren Taialla ei olekaan koskaan ollut ajatuksena kilpailla markkinoilla olevien tuotteiden kanssa hinnoilla, vaan meidän päämäärämme on aina ollut valmistaa tuotteita, jotka auttavat niitä ihmisiä, joille muista tuotteista ei ole ollut apua. 

Teepuusaippua esim. toimii erinomaisesti ihon epäpuhtauksien neutraloinnissa ehkäisten niin ihotulehduksia, kuin vähentäen näppyläisyyttäkin. Kamomilla Sheavoide taas toimii nopeasti pysäyttäen kutinan sekä uudistaen vahingoittunutta ihosolukkoa syvemmältä nopeuttaen näin ihon uudistumista ja parantumista lähes silmissä!

Tuotteistamme saamamme positiivinen palaute onkin ihan päivittäistä ja tuntuu erityisen mieltä lämmittävältä, että ihmiset haluavat nähdä vaivan ja kertoa meille ongelmistaan ja siitä miten tuotteemme ovat auttaneet heitä <3 

Asiakkaidemme ihon vointi onkin meille äärimmäisen tärkeää, erityisesti jos jokin tuote ei olekaan toiminut! Vaikka n. 99% saamastamme palautteesta on positiivista, niin valitettavasti kaikki ei sovi aina kaikille ja joskus harvoin saamme sähköpostia ihon ongelmista joihin asiakkaan ostamat tuotteet eivät olekaan auttaneet. Tällöin pyrin pohtimaan asiakkaan kanssa yhdessä mikä tuotteistamme olisi asiakkaalle se sopivin ja millä tuotteilla saataisiin asiakkaan ongelma korjattua. Onkin tärkeää laittaa meille suoraan sähköpostia mikäli iholla on ongelma johon ei ole löytynyt apua. Tällöin pystymme auttamaan parhaiten kartoittamalla kunkin asiakkaan yksilöllisen tilanteen sekä herkkyydet, jotta voimme suositella tuotteita joilla apu olisi parhaimmalla todennäköisyydellä saavutettavissa. 

Haluamme hoitaa jokaista ihoa! Emme tee kosmetiikkaa rahasta, vaan auttaaksemme mahdollisimman monia, joilla on ihonsa kanssa ollut vaikeuksia. Itse ikäni vaikeiden ja tuskaa aiheuttavien iho-ongemien kanssa eläneenä tiedän miten paljon vastaavat ongelmat voivat vaikuttaa arkeen, itsetuntoon, työntekoon ja elämiseen. Siksi jokainen iho on minulle henkilökohtaisesti tärkeä ja pyrin aina auttamaan parhaani mukaan jokaista, joka meihin päin on yhteydessä ihoon liittyvien ongelmiensa kanssa ja etsimään siihen helpotusta yhdessä asiakkaan kanssa <3 

Kiitos, että luit loppuun <3

 -Johanna

Wishlist 0
Continue Shopping