Valikko Sulje
Paljain jaloin juokseminen ja käveleminen ei ole muoti-ilmiö, vaan meidän luonnollinen tapamme liikkua. Kun laitamme jalkamme kenkiin, joissa usein on paksu ja joustamaton pohja, estämme jalkojemme lihasten, jänteiden ja nivelsiteiden aktivoitumisen ja liikkumisen. Kengän pohja toimii ikään kuin lastana, jonka takia jalan lihakset ajan mittaan surkastuvat: kolmiulotteinen rakenne muuttaa muotoaan lättäjalaksi, holvi- ja poikittaiskaaren laskeumiksi ja muiksi virheasennoiksi.  Muita mahdollisia sivuvaikutuksia ovat muun muassa vaivaisenluut, luupiikit sekä plantaarifaskiitti. Kengistä aiheutuvat vaivat eivät kuitenkaan rajoitu pelkästään jalkoihin: koko tuki- ja liikuntaelimistö heikkenee, sillä koko ihmiskeho on liikkuessa jalkojen päällä. Kun biometriikka heittää, se johtaa usein polvi-, lonkka-, ja selkäongelmiin.

Paljain jaloin kävely on siis välttämätöntä, jotta pystyy aktivoimaan uudelleen jalan lihaksia. Se on turvallinen menetelmä ehkäistä tuki- ja liikuntaelimistön kipuja ja ongelmia; useissa tapauksissa, paljain jaloin kävely helpottaa ja jopa parantaa edellämainittuja vaivoja.
Leguano -paljasjalkakengät perustuvat siihen, että jalkojen lihasten uudelleen aktivoiduttua, jalat itsessään antavat kaiken tuen, jota tarvitsemme. Kun lihakset, jänteet ja nivelsiteet kehittyvät ja saavat voimaa, liikkuminen muuttuu luonnollisemmaksi ja vakaammaksi. Tämä johtaa parhaimmillaan parempaan terveytyeen koko kehossa, ja vähentää kompastumisista ja nilkan nyrjähdyksistä johtuvia vammoja.
Muista, että useimmilla ihmisillä jalkojen lihakset ovat olleet pitkään aktivoitumatta, koska ovat aina olleet kengissä keinotekoisesti tuettuina. Tämän vuoksi lihasten, jänteiden, nivelsiteiden sekä myös jalkojen ihon, josta on ajan mittaan tullut hyvin herkkä, tulee antaa kehittyä vähitellen. Aloita varovasti, kävele tai juokse lyhyitä matkoja – jos jalkojasi särkee, anna niiden levätä pari päivää, ennen kuin alat hiljalleen lisätä välimatkoja tai aikoja.
Monet polvi, lonkka ja/tai selkäongelmat johtuvat jalan väärästä asennosta. Kun vahvistamme jalan lihaksia ja näin palautamme luonnollisen biometrisen tasapainomme, tämän tyyppinen kipu usein parantuu itsestään. Tästä on tullut lukematon määrä todistuksia ihmisiltä, jotka ovat saaneet kokea positiivisia tuloksia aloitettuaan paljasjalkakävelyn.


Muista – paljasjalkakenkä ei ole se joka parantaa ongelmia – Leguanot vain antavat jalkojesi vahvistua ja kehosi pystyy itse parantamaan itseään. Keskustele lääkärisi kanssa, jos epämukavuus jatkuu, tai jos sinulla on synty-, sairaus-, tai onnettomuusperäisiä ongelmia jaloissasi.

Kyllä vain! Leguanojen joustava, mutta suojaava pohja sopii lähes kaikille pinnoille. Missä vain haluaisit olla paljain jaloin – kotona, asioilla, lenkillä, treenaamassa, matkoilla tai vaikka leireilemässä.
Leguanojen on tarkoitus vastata paljain jaloin olemista. Näin ollen, niiden kuuluisi olla tyköistuvat niin etteivät ne kuitenkaan rajoita varpaiden liikkumista. Hyvä istuvuus vaihtelee jonkin verran oman mieltymyksen mukaan. Kun Leguano tuntuu sinulle hyvältä, se istuu hyvin.
Vaihtele sisältöäLifolit on Leguanojen pohjan valmistukseen käytetty materiaali. Se on äärimmäisen kestävä, mutta silti joustava. Antaa jaloillesi hyvän suojan rajoittamatta jalan luonnollista liikettä. Lisäksi, se on luistamaton lähes kaikilla, myös liukkailla, pinnoilla.
Noin 800 -1000 kilometriä asfalttikäytössä.
Kuulemme tämän kysymyksen päivittäin – Ei, Leguanot eivät ole ”vedenpitäviä”. Niillä liikkuessa ei kuitenkaan tarvitse huolehetia vedestä! Vaikka jalkasi kastuvatkin sadekelillä tai lätäköissä kävellessä, Leguanojen materiaali on suunniteltu siirtämään kosteuden pois, pysymään mukavan tuntuisena ja kuivumaan nopeasti. Me jopa suosittelemme kokeilemaan Leguanoja sadekelillä – pääset ihanasti kosketukseen luonnon kanssa. Pisteenä iin päälle, Leguanojen pohja on erittäin pitävä, jonka ansiosta ne soveltuvat hyvin vesiurheiluun, kuten veneilyyn, suppailuun tai esimerkiksi melomiseen. Uutuutemme talvimalli Kosmo on kuitenkin vettä hylkivä eli pitää kevyen kosteuden poissa hetken aikaa.
Kyllä voit – Leguanot ovat konepestäviä! Suosittelemme niiden laittamista pesupussiin ja pesemään noin 30- 40 asteessa. Älä käytä huuhteluainetta, äläkä laita niitä kuivauskaappiin -tai rumpuun.
Ei – Leguanojen pohjaa ei ole liimattu tai ommeltu kiinni, vaan päälymateriaali ja pohja on kiinnitetty toisiinsa kuumapuristamalla. Tämä ratkaisu pidentää kengän käyttöikää.
Ei! Leguanot on suunniteltu pitämään muotonsa myös kovan käytön ja useiden pesukertojenkin jälkeen.
Leguanojen materiaali on suunniteltu antibakteeriseksi. Tämä varmasti estää hajujen nopeaa muodostumista. Emme kuitenkaan voi luvata hajuttomuutta, sillä jalkojen hikoilu on hyvin yksilöllistä. Onneksi Leguanot on kuitenkin todella helppo pestä!

Leguanojen materiaali on suunniteltu antibakteeriseksi. Tämä varmasti estää hajujen nopeaa muodostumista. Emme kuitenkaan voi luvata hajuttomuutta, sillä jalkojen hikoilu on hyvin yksilöllistä. Onneksi Leguanot on kuitenkin todella helppo pestä!

Wishlist 0
Continue Shopping