Valikko Sulje

Palasaippuan käyttö ja säilytys poikkeaa hyvin paljon nestesaippuasta ja tässä muutamia vinkkejä, joiden avulla pidät saippuasi hygieenisenä ja pitkäikäisenä.

Säilytä palasaippuaasi aina niin, että sen on mahdollista kuivua käyttöjen välillä. Paras alunen palasaippualle on puinen saippua-alunen, jonka rei’istä tai raoista ylimääräinen vesi pääsee valumaan pois.

Miksi puinen alunen on paras? Puu materiaalina nopeuttaa saippuan kuivumista, sillä puu itsessään imee myös osan saippuan vedestä ja kosteudesta. Puu on myös luonnostaan antibakteerista, eli se auttaa saippuaasi pysymään hygieenisempänä. Keraaminen, metallinen tai muovinen alunen taas jättää veden hautumaan saippuan pohjalle, josta se taas imeytyy takaisin saippuan sisään, eikä välttämättä ehdi haihtua yläkautta ennen seuraavaa käyttöä. Tällöin saippua on sisältä kostea ja pehmeä, jolloin se kuluu nopeammin.

Huuhdo aina vaahto pois saippuasi pinnalta ennen saippuan laittamista aluselle. Vaahto saippuan pinnalla pitää saippuaa kosteana, jolloin se pehmenee ja kuluu nopeamin.

Vältä muovisen paksun pesusienen käyttöä, sillä se imee sisäänsä turhan paljon saippuaa, jolloin saippuasi kestää käytössä vähemmän aikaa kuin yleensä.

KÄYTÄ PALASAIPPUAA NÄIN:

Hiussaippua, eli palashampoo; hiero palaa suoraan hiuksiin. Huomaathan, että palashampoon kanssa hiuksia pitää hieroa hieman enemmän kuin nestemäisellä shampoolla. Ekojen pesujen yhteydessä kannattaa tehdä etikkahuuhtelu.

Suolaa sisältävä kuoriva palasaippua; jos haluat kuoria ihoasi, hiero palaa suoraan iholle ja hiero sen jälkeen ihoa käsin. Voit myös käyttää kuorintaan kuorintahanskaa ja hieroa saippuaa ensin hanskaan ja sitten hieroa ihoasi.

Tavallinen palasaippua; hiero joko suoraan iholle tai käytä pesukinnasta tai pesusormikasta. Voit myös käyttää ohutta mieluusti luonnonmateriaalista valmistettua pesusientä tai pesuharjaa.

Näiden avulla saippuaa tulee juuri se määrä, jonka tarvitset eikä yhtään ylimääräistä vaahtoa katoa paksun sienen syövereihin. Saippuasi siis kestää pidempään!

Mikäli teet rentouttavan suihkukuorinnan Kuolleenmeren suolaa sisältävällä Saariston Suolasaippualla, hiero ensin Saariston suolasaippuaa suoraan iholle ja annan kiteisen Kuolleenmeren suolan kuoria kuollut ihosolukko ihon pinnalta pois.

Anna suolavaahdon hetken vaikuttaa, jotta sen sisältämät runsaat ravintoaineet ehtivät imeytyä ihoosi. Huuhtele saippua pois suihkun alla ja hiero sen jälkeen Karpalo Luksus Spa saippuaa sellaisenaan suoraan ihollesi. Anna taas hetken vaikuttaa, jotta saippuan kosteuttavat ainesosat ehtivät imeytyä ihoosi. Huuhtele lopulta suihkussa ja kuivattele ihosi painelemalla kevyesti pyyhkeellä. Rasvaa ihosi jos on tarvis. Lue tarkemmat ohjeet rentoutushoidon tekemiseen tämän jutun lopusta.

Wishlist 0
Continue Shopping