Valikko Sulje

Kirjoituksessa kerromme erilaisia niksejä kodin pintojen sekä tekstiilien puhdistamiseen ilman voimakkaita teollisia kemiallisia pesuaineita. Saaren Taika Särkisalon saaristosta valmistaa ekologiset pesuaineet pienessä perheyrityksessään käsityönä. Pääset tutustumaan täysin ekologisiin, mutta erittäin tehokkaisiin pesuaineisiimme tässä artikkelissa kuvien kera!

TEHOKAS JA RAKASTETTU SAAREN TAIKA SIIVOUSSAIPPUA

Siivoussaippua käy kaikille kodin pinnoille kovista pinnoista tekstiileihin kuten:

Lasipinnat, peilit, kivipinnat, alumiinipinnat, teräspinnat, kaakelit, posliinipinnat, metallipinnat, sohvan puhdistus, tahranpoisto.

Saaren Taika Siivoussaippualla peset putipuhtaaksi vaivatta mm. rasvaiset keittolevyt, rasvaisen liesituulettimen sekä suodattimet, auton keulaan liiskaantuneet ötökät, suihkuseinät, lavuaarit, vessanpöntöt, kaakelit, ikkunat, uunit, peilit, tahrat sohvilta ja muista kalusteista!

Saaren Taika Siivoussaippua on ekologinen vaihtoehto kodin kaikkeen siivoukseen. Saaren Taika Siivoussaippua sisältää vain kahta luonnollista luomuöljyä; oliiviöljyä ja kookosöljyä, siksi se on tehokas lialle, mutta samalla hellävarainen käsillesi!

Saippuaa voidaan käyttää sellaisenaan, raastettuna ja liotettuna suihkepulloon tai hieromalla saippuaa kostutettuun sieneen tai rättiin. Annostele raastetta n. 1tl-2tl/ 500ml lämmintä vettä.

Saaren Taika® Siivoussaippuaa voidaan käyttää kodin kaikille koville pinnoille kuten lavuaarin ja wc-pöntön pesuun, teräkselle, kuten tiskipöytä ja -allas, hanoille, kaakeleille, hellalle, ikkunoille, peilille, lattiat mm. muovimatot, laminaatit, lakatut lautalattiat jne, se sopii oivasti myös nahalle, mokalle, silkille, villalle ja muille aremmille tekstiileille. Sitä voidaan käyttää myös auton, puutarhakalusteiden tai veneen pesussa.

Siivoussaippuaa voi käyttää myös tahranpoistoon, huovuttamiseen, maton pesuun ja meikkisiveltimien puhdistamiseen.

Ekologiset Saaren Taika® siivoussaippuat on valmistettu käsin Suomessa 100% luonnollisista ainesosista, ne ovat 100% biohajoavia, vegaanisia ja eläinkokeettomia.

OHJEET KÄYTTÖÖN:

Liuota 1tl siivoussaippuasta raastettua raastetta lämpimällä vedellä täytettyyn n. 500ml suihkepulloon ja suihkuta lialle ja pyyhi rätillä. Vaikeisiin pinttyneisiin lika kohtiin voit jättää suihkeen muutamaksi minuutiksi vaikuttamaan ennen pyyhintää.

SAAREN TAIKA PYYKKIETIKKA

Pyykkietikka käy moneen muuhunkin tarkoitukseen, kuin pelkästään pyykin huuhteluun.

Saaren Taika® pyykkietikka on monikäyttöinen, ekologinen tuote, joka on valmistettu vain luonnollisista raaka-aineista Pyykkietikkamme ovat vegaanisia ja eläinkokeettomia. Ne eivät rasita ympäristöä ja ovat täysin biohajoavia. Saaren Taika pyykkietikkaa ei ole laimennettu vedellä. Se on siis riittoisampaa, tehokkaampaa ja käytössä edullisempaa.

Pyykkietikkaa voi käyttää huuhteluaineena, tunkkaisten tekstiilien raikastukseen, silityssuihkeena ja siivouksessa.

Pyykkietikka pehmentää ja raikastaa pyykin jättämättä tekstiiliin imukykyä heikentävää kalvoa.

Pyykkietikka raikastaa myös pesukonettasi jokaisella pesukerralla, sekä poistaa kalkki- ja pesuaine jäämiä niin koneesta, kuin putkistoistakin!

OHJEITA JA VINKKEJÄ PYYKKIETIKAN KÄYTTÖÖN

Käyttö huuhteluaineena:
Annostele 1-3 rkl Saaren Taika pyykkietikkaa pyykinpesukoneen huuteluainelokeroon (voimakkaampia vuodenaikatuoksuja voi annostella vain 0,5rkl/koneellinen, sillä Saaren Taian pyykkietikoita ei ole valmiiksi laimennettu vedellä).
Raikastaa, pehmentää, kirkastaa värejä, vähentää nukkaantumista ja lemmikkien karvojen tarttumista. Samalla neuraloi pesuainejäämiä sekä tekstiileistä että pyykinpesukoneesta. Soveltuu myös urheiluvaatteille!

Treenivaatteiden yms raikastamiseen:
Urheiluvaatteiden ja muiden raikastusta vaativien tekstiilien liotukseen. 0,5-1dl Saaren Taika pyykkietikkaa (esim. laventeli tai Piparminttu) per 5-10litraa vettä, anna liota n. 30 min. ja pese sen jälkeen normaalisti pyykkikoneessa.

Siivoukseen:
Laimenna Saaren Taika pyykkietikkaa vedellä suihkepulloon ja siivoa/pese kodin kovat pinnat kuten laatat, teräkset yms. Laimennussuhde 1/20-2/10.

Tunkkaisten tekstiilien, verhojen, vuodevaatteiden, patjojen, sohvien, kenkien, kassien jne raikastamiseen:
Saaren Taika pyykkietikka raikastaa tunkkaiset tekstiilit, joita ei voi pestä kuten verhot, patjat, lenkkarit, treenikassin jne. Laimenna suihkepulloon noin 1/10-5/10 pyykkietikkaa (esim. Laventeli tai Piparminttu) ja loput vettä, suihkuttele tunkkaiselle tekstiilille ja anna haihtua.
Muista käyttää sellaista pyykkietikkaa (esim. Saaren Taikaa) joka ei sisällä keinotekoisia hajusteita, keinotekoiset hajusteet saattavat usein aiheuttaa ärsytystä iholla tai hengitettynä!

Käyttö silitykseen:
Annostele suihkepulloon 10-50% Saaren Taika pyykkietikkaa (esim. Ruusu tai Kukkaketo) ja loput vettä, suihkuta silitettävälle tekstiilille.

Käyttö kuivausrummussa:
Annostele suihkepulloon 10-50% Saaren Taika pyykkietikkaa ja loput vettä, suihkuta n. 2-10 suihkausta märkiin/kosteisiin tekstiileihin.

Väriä päästävien vaatteiden pesemiseen:
Lisäämällä 1 tl Saaren Taika pyykkietikkaa per 10l vettä voi vähentää värien irtoamista tekstiilistä. Mikäli vaate edelleen päästää väriä, lisää Saaren Taika pyykkietikkaa myös huuhteluveteen.

Pyykkietikkaa voi käyttää myös astianpesukoneessa huuhtelukirkasteena, valitse tällöin mahdollisimman vähän tuoksua sisältävä pyykkietikka kuten Saaren Taika Raikas.

Pyykkietikkaa käytettäessä pesukoneesi ja putkistosi pysyvät puhtaina saostumista. Alla kuva pesukoneen huuhteluainelokeron alta, jossa ei koskaan ole käytetty teollisia huuhteluaineita. Kuvasta voi havaita, että huuhteluaineen jättämää “mähmää” ei koneesta löydy:

TIESITKÖ, ETTÄ: KAIKKI EKOLOGISIKSI MAINOSTETUT PYKINPESU- JA HUUHTELUAINEET EIVÄT AINA OLE IHAN NIIN EKOLOGISIA KUIN VÄITETÄÄN EIKÄ MYÖSKÄÄN AINA KOVIN TEHOKKAITA (LÄHDE)!

Fosfaatti rehevöittää luontoa ja sitä on käytetty pesuaineissa veden pehmentimenä. Nykyisin sen korvaa zeoliitti ja kumpikin aine on täysin turha Suomen pääasiassa pehmeissä vesissä.

Zeoliitti huuhtoontuu huonosti pois ja ajan mittaan se tukkii niin pyykinpesukoneen, astianpesukoneen, kuin putkistotkin. Alla oma esimerkkimme, kun jouduimme eräässä vanhassa kodissamme kaivamaan putkistot auki zeoliitin aiheuttamien tukosten, ja tukoksen aiheuttaman putken rikkoontumisen vuoksi.

Kuvassa alhaalla vasemmalla nähtävillä pari isoa kovettunutta vaaleaa zeoliittimöhkyrää, tätä oli koko putken mitalla putken sisässä tukkeentuneena niin paljon, että paikoin vesi ei päässyt läpi enää juuri ollenkaan ja olikin rikkonut putken, jolloin vesi pulppusi nurmikolle. Putkistolle ei ollut mitään muuta enää tehtävissä, kuin kaivaa auki ja vaihtaa uudet putket!

Myös pesukoneen putkistot tukkeutuvat tästä aineesta helposti, mutta pyykkietikka auttaa sekä estämään, että puhdistamaan näitä tukkeutumia.

Saaren Taika pyykkietikka on 100% biohajoava, sillä emme käytä keinotekoisia hajusteita, jotka usein ovat vaaraksi ympäristölle. Saaren Taika pyykkietikka on samasta syystä myös paremmin siedettyä, sillä keinotekoiset hajusteet aiheuttavat usein hengitys- ja iho-oireita herkimmille. Jokainen pyykkietikkareseptimme on tutkitusti 100% biohajoava ja tutkitusti vaaraton käyttää. Tuotteidemme käyttöturvallisuuteen liittyvät dokumentit ovat kaikkien jälleenmyyjiemme saatavilla.

Jos haluat olla varma käyttämiesi siivousaineiden ekologisuudesta, valitse Saaren Taika 🙂

Wishlist 0
Continue Shopping