Valikko Sulje

Uuden ihonhoitotuotteen käytön aloittamisen jälkeen moni toivoo näkevänsä tuloksia jo muutamassa päivässä ja niin itsekin! Harvalla on hermoja odottaa viikko kaupalla jos naamalle on marssinut ikävä näppyläarmeija!

Iho-ongelmien ratkomisessa tulee kuitenkin muistaa kolme hyvin tärkeää seikkaa, jotka liittyvät ihon hoitoon ja hyvinvointiin.

  1. Ei ole olemassa mitään yhtä varmaa konstia joka sopii kaikille ihoille.

  2. Iho on monikerroksinen elin ja se uusiutuu nuorilla noin 28 päivän välein, meillä vanhemmilla saattaa jo kestää hieman kauemmin. Eli kestää vähintään 28 päivää ennen kuin ihon alemmissa kerroksissa syntyvät uudistuneet solut nousevat ylös ihon näkyvään kerrokseen. Kokeile siis uutta tuotetta aina vähintään kuukauden verran, jotta näet oikeasti tuloksia.

  3. Tämä on TÄRKEIN seikka ihonhoidossa, vaikka listaankin sen vasta viimeisenä. Ihosi on suurin elimesi ja se mitä syöt ja missä oleilet, vaikuttavat eniten ihosi kuntoon ja hyvinvointiin. Ihosta iso osa on vettä, joten riittävä veden juominen on ihosi hyvinvoinnille tärkein asia. Myös nauttimasi ravinto näyttelee suurta osaa ihosi hyvinvoinnissa. Kauniin ihon salaisuus onkin terveellinen ravinto, sekä myös riittävä liikunta (joka auttaa mm. solujen uusiutumisessa). Myös ulkoiset rasitukset vaikuttavat ihosi hyvinvointiin sekä kuntoon. Tupakka ja alkoholi saavat ihon kuivumaan, menettämään väriään ja kimmoisuuttaan. Ilmansaasteet samaten. Meikit ja aurinko ovat myös ihollesi rasitteita, jotka vaikuttavat ennemmin tai myöhemmin ihosi ulkonäköön.

    Kaikki yllämainitut seikat kannattaa pitää mielessä, kun on vaihtanut uuteen tuotteeseen ja odottaa sen antamia tuloksia.

IHO ON IHMISEN SUURIN YKSITTÄINEN ELIN.

Se kattaa lähes 2m² alueen meistä ja liki 20% painostamme. Iholla on useita elintärkeitä tehtäviä, joiden vuoksi ihon terveydestä tuliskin huolehtia hyvin mm. nauttimalla riittävästi oikeanlaista ravintoa, liikkumalla, sekä käyttämällä ihon terveyttä tukevia kosmetiikkatuotteita.

Iho toimii suojaavana kerroksena sekä sisäisille elimillemme, että ulkoisia ”pahiksia” vastaan. Se ehkäisee trans-epidermaalista kosteuden katoamista, vähentää ulkoisten kemikaalien imeytymistä elimistöömme, suojaa ulkoisia (mekaaninen, kemikaalinen, mikrobinen, utravioletti, jne.) rasituksia vastaan, sekä säätelee elimistömme lämpötilaa.

Iho on suurin tunteva elin, joka reagoi lämmönvaihteluihin, paineen- ja kivun tunteeseen ja se on myös iso osaimmuunijärjestelmäämme.

 

Iholla on kolme ”pääkerrosta”; epidermis (orvaskesi), dermis (verinahka) ja ihonalainen kudos. Epidermis on näkyvä, eli ihon kaikkein uloin kerros. Se on ihon ohuin kerros. Sillä ei ole verenkiertoa eikä sidekudosta, ja se saa ravinteensa alempaa dermiksestä. Epidermiksen pääkomponentit ovat solut nimeltään keratinosyytit.

Keratinosyyteillä on jatkuva muuttumisen prosessi käynnissä, kun ne nousevat neliönmuotoisina soluina alemmista kerroksista kohti ihon ulointa kerrosta samalla muuttaen muotoaan ensin pyöreämmiksi ja sitten litteiksi soluiksi, jolloin niiden aineenvaihduta pysähtyy. Tämän prosessin kesto normaalisti on n. 28 päivää, mutta mitä vanhemmaksi tulemme, sen pidempään prosessi voi kestää.

 

Epidermis ja dermis ovat yhteydessä ohuen pohjakalvon kautta, jolla on erittäin monimutkainen solumatriisiverkko sisältäen mm. kollageenia. Pohjakalvo ohenee iän myötä, jolloin myös iän tuomat juonteet muuttuvat näkyvämmiksi.

Dermis on sidekudosta sisältäen verisuonia, talirauhasia ja hermoja. Dermiksen retikulaarisen kerroksen mikroverenkierto mahdollistaa ihon ravinteiden- sekä hapen saannin, haavojen parantumisen, immuunivastuksen ja lämmönsäätelyn.

Dermiksen sidekudos muodostuu pääasiassa fibroblast-soluista, jotka ovat erittäin aktiivisia aineenvaihdunnaltaan. Ne tuottavat kollageenia, elastiinia ja lukuisia muita proteiineja ja entsyymejä. Dermis sisältää myös immuunisoluja, joilla on tärkeä tehtävä immuunijärjestelmämme ylläpidossa, samoin kuin tulehduksien ehkäisemisessä.

Sidekudoksessa erityisesti kollageeni ja elastiinikuidut antavat iholle sen tyypilliset ominaisuudet, eli kiinteyden, kimmoisuuden ja joustavuuden.

Ihon massasta n. 70% on kollageenia. Kollageeni näyttelee myös suurta osaa ihomme ikääntymisprosesseissa. Elastiinikuituja on dermiksen massasta n. 5% ja niiden tehtävä on antaa ihollemme kimmoisuutta ja joustavuutta.

RASVAINEN IHO
Rasvainen iho muodostuu silloin kun ihon talirauhaset tuottavat liikaa seebumia eli talia. Rasvainen iho on tuhansien naisten ja miesten ongelma, ja varsin yleistä etenkin nuorilla mm. hormonien vaikutuksen vuoksi.

Rasvaista ihoa edesauttaa geneettiset tekijät, hormonit, stressi ja epäterveellinen ruokavalio.

KUIVA IHO
Kuiva iho johtuu ihon päällimmäisen kerroksen riittämättömästä kosteuden saannista, eli ihon luontaisen kosteustasapainon heikkenemisestä, tai muuttuneesta lipidien toiminnallisuudesta. Myös ihon heikentynyt suojamekanismi voi johtaa ihon kosteuden liialliseen poistumiseen/haihtumiseen.

Ihon kosteustasapainon säilyminen ja toiminta ovat ratkaisevassa asemassa varmistamassa sopivat olosuhteet entsyymien normaaleille toiminnoille. Kuiva iho johtaa yleensä epänormaaliin ihon hajoamiseen, jossa osallisena on useita eri entsyymejä, kuten proteaaseja ja glykosidaaseja, jotka vähentävät korneosyyttien välisiä yhteyksiä.

Riittävä ihon kosteutus on siis olennaista näiden entsyymien toiminnalle ja häiriöt tässä prosessissa johtavat osittain irronneiden korneosyyttien liialliseen kertymiseen, joka taas näkyy iholla valkoisena hilseenä

Liian vähäinen veden juominen, kuiva ympäristö, viileä ilmasto, tuuli, ilmansaasteet ja ilmastointi muiden muassa edes auttavat ihon kuivumista. Myös ihon heikentynyt suojakerroksen toiminta voi aiheuttaa ihon kuivumista. Ihon suojakerroksen toiminta voi heikentyä jos käytetään paljon sopimattomia tai liian voimakkaita puhdistusaineita iholla.

HERKKÄ IHO
Herkkä iho on sellainen, joka reagoi kosmeettisiin valmisteisiin, erilaisiin sääolosuhteisiin, kuten kylmään, aurinkoon, viiman ja nopeisiin säätilan vaihteluihin, mutta ilman selviä näkyviä kliinisiä syitä. 

Herkän ihon oireet ja reagointi saattavat voimistua stressin myötä, mausteisesta ruuasta tai alkoholin käytöstä. Oireet saattavat olla mm. ihon pistely, kuumottaminen, kutiaminen, ihon kiristämisen tunne tai jopa kipu iholla, mutta kuitenkaan iholla ei ole pysyviä näkyviä oireitaeli hilseilyä, punoitusta, kuivumista jne, vaan näitä voi olla havaittavissa hetkellisesti. 

Erittäin herkkä ihreagoi voimakkaasti sekä ulkoisiin, että sisäisiin ärsykkeisiin ja iholla voi olla sekä kroonisia, että akuutteja oireita. Erittäin herkkä iho reagoi myös psyykkisiin ärsykkeisiin. 

Ympäristön muutoksille herkästi reagoiva iho on usein kuiva ja ohut, ja se punakoituu helposti, kun taas kosmeettisille aineille herkkä iho reagoi tiettyihin kosmeettisiin ärsykkeisiin. 

Myös herkästi aknella reagoivaa ihoa voisi kutsua herkäksi ihoksi. 

Herkän ihon hoito voi olla haasteellista ja itselleen sopivien tuotteiden löytäminen työlästä. Siksi onkin tärkeää ymmärtää oman herkän ihon lähtökohdat sekä syyt ja olla pohjatietoutta kosmetiikkatuotteiden ainesosaluetteloille.


Saaren Taika tuotteissa ei ole käytetty mitään keinotekoisia ainesosia. Ne eivät sisällä synteettisiä tuoksuja tai puhdistusaineita, jotka saattavat aiheuttaa oireita herkäihoisille. Raaka-aineemme eivät käy läpi kemiallisia puhdistusmenetelmiä, joiden jäljiltä niihin olisi saattanut jäädä kemiallisia jäämiä aineista, jotka saattaisivat aiheuttaa oireita herkimmille. 

Saaren Taika tuotteissa käytetään mahdollisimman vähiä ainesosia. Emme “hienostuta” tuotteitamme pitkillä ja hienoilla ainesosaluetteloilla, vaan jokaisen tuotteen ainesosat pidetään niin vähäisinä kuin se suinkin on mahdollista, kuitenkin niin, että tuotteella saavutetaan sen haluttu teho. Tällä saadaan taattua tuotteiden sopivuus mahdollisimman suurelle osalla herkästä ihosta kärsiviä.

Wishlist 0
Continue Shopping